Utbildning

Utbildning

Här är några exempel på föreläsningar och workshops som Sensit Arbetsterapi erbjuder:

Utbildningarna genomförs som uppdragsutbildningar, så hör av er om ni på en arbetsplats är intresserade. Utbildningen skräddarsys så att den passar just er arbetsgrupp och ert klientel.


För arbetsterapeuter och andra paramedicinare

”Fördjupningskurs i Sensorisk bearbetning (Sensory integration eller Sensory processing)”

Vill du fördjupa din förståelse och göra en verklig skillnad för de individer du arbetar med? Denna 3-dagars kurs erbjuder en djupdykning i Ayres teori om Sensory Integration och ger dig praktiska verktyg för att förstå, bedöma och behandla svårigheter inom sensorisk bearbetning. Oavsett om du arbetar med barn, ungdomar eller vuxna, kommer du att kunna applicera dina nya kunskaper och hjälpa dem hantera och övervinna utmaningarna med att bearbeta sinnesintryck.

Kursen ger dig inte bara teoretisk kunskap utan också konkreta metoder som du kan använda i ditt dagliga arbete. Du kommer att gå härifrån med både fördjupade insikter och praktiska färdigheter som hjälper dig att förbättra livskvaliteten för dina patienter.

Har du tidigare genomfört utbildningen om SPM via Sveriges Arbetsterapeuter, alternativt Alert Program, kan du maximera ditt lärande, men det är inget krav. Det här är din chans att utvecklas och ta nästa steg i din professionella resa!

”Sensory Integration och Adolescent/Adult Sensory Profile – Fördjupa din kompetens och skapa förändring!”

Välkommen till två inspirerande halvdagar där vi dyker ner i Adolescent/Adult Sensory Profile (AASP)! Här får du en praktisk och engagerande introduktion till bedömningsinstrumentet, med fokus på hur du kan använda det i din kliniska vardag. Vi går igenom teori, tolkning och praktisk tillämpning, samt delar konkreta tips för hur du kan vidareutveckla dina interventioner, med särskilt fokus på Sensory Diet.

För att maximera din inlärning ger vi dig en månad mellan de två halvdagarna så att du hinner använda instrumentet och reflektera över dina erfarenheter. Häng med och fördjupa din kunskap på ett sätt som gör skillnad!

”Sensorisk bearbetning i vardagen”

Följ med på en inspirerande hel- eller halvdag där vi utforskar våra sinnen och får en djupare förståelse för hur svårigheter med sensorisk bearbetning (Sensory Processing Disorder) kan påverka vardagen. Genom levande exempel från verkliga situationer får ni en tydlig bild av hur dessa utmaningar tar sig uttryck hos barn, ungdomar eller vuxna, beroende på er arbetsmiljö.

Vi börjar med en kort introduktion till olika bedömningsverktyg och terapeutiska metoder, men huvudfokus ligger på att ge er konkreta verktyg och nya insikter som ni kan applicera direkt i ert arbete. Väljer ni heldagsalternativet, får ni dessutom möjligheten att praktiskt prova på olika aktiviteter och metoder – en verkligt ”hands-on” upplevelse som ger er både inspiration och praktiska färdigheter.


För förskolepersonal och lågstadiepedagoger

”Vad händer med våra händer? – Stärk barnens finmotorik i en digital värld”

I dagens digitala samhälle använder barn sina händer på helt nya sätt. Men vad innebär det för deras finmotoriska utveckling? Hur påverkas deras förmåga att hantera traditionella uppgifter som att skriva, rita och använda verktyg när skärmarna tar över allt mer? Den här halvdagsworkshopen är designad för att hjälpa dig som förskolepersonal och lågstadiepedagog att förstå hur du kan stödja barnens finmotoriska utveckling i denna förändrade värld.

Vi utforskar varför finmotorisk träning är avgörande för barnens inlärning och framgång i skolan, och diskuterar hur vi bäst kan rusta dem för de utmaningar de kommer möta. Genom inspirerande exempel och lekfulla övningar får du praktiska tips på hur du kan integrera finmotorisk träning i den dagliga verksamheten – på ett sätt som både barn och vuxna tycker är roligt!

Tillsammans hittar vi sätt att balansera den digitala och analoga världen och säkerställer att barnen får det finmotoriska stöd de behöver för att lyckas. Denna workshop ger dig verktygen att göra en verklig skillnad i barnens liv, allt medan ni har kul tillsammans. Välkommen till en givande eftermiddag full av inspiration och nya idéer!

”AlertProgrammet – Nyckeln till bättre självreglering i förskolan och skolan”

Hur kan vi hjälpa barn att förstå och styra sina aktivitetsnivåer så att de kan fokusera och må bra under dagen? Denna tvådagarsutbildning i AlertProgrammet ger dig verktyg för att göra just det – både för hela klasser och mindre grupper med barn som har särskilda behov. Genom lekfulla och strukturerade strategier kan du skapa en miljö där barn lär sig att känna igen och hantera sina känslor och aktivitetsnivåer på ett positivt sätt.

Vi går igenom grunderna i sensorisk integration och hur det påverkar barns förmåga att reglera sig själva. Du lär dig implementera AlertProgrammet för att hjälpa barn att reglera sin aktivitetsnivå och hitta rätt balans för att kunna koncentrera sig och delta fullt ut. Med praktiska övningar och konkreta verktyg blir du rustad att stödja barnen i att hitta balans och trygghet i både stora och små grupper.


För utbildningar och andra aktiviteter på gång följ mig på facebook.com/sensitarbetsterapi

För låg- och mellanstadiepersonal

”Autism och att bearbeta sinnesintryck – Skapa en inkluderande lärmiljö för alla elever”

Hur påverkas barn med autism när deras sätt att bearbeta sinnesintryck skiljer sig från andra? Vilka utmaningar möter de i klassrummet och i vardagen, och hur kan vi som pedagoger göra skillnad? Denna kurs, utformad för dig som arbetar inom låg- och mellanstadiet, ger dig en djupare förståelse för hur barn med autism upplever världen och hur deras sinnesbearbetning kan påverka deras inlärning och sociala samspel.

Under en halvdag får du en översikt av vad autism är, en introduktion till våra sinnen och hur sinnesintryck bearbetas annorlunda av personer med autism. Du får konkreta exempel på hur dessa skillnader kan påverka barn i skolan och hur du kan bemöta dessa utmaningar. Om du väljer att delta i heldagskursen går vi ännu djupare in på praktiska strategier för att skapa en trygg och tillgänglig lärmiljö – både i skolan och hemma.

Den här kursen ger dig inte bara kunskap utan också praktiska verktyg och strategier som du kan använda direkt i din verksamhet, för att göra vardagen enklare och mer inkluderande för barn med autism. Välkommen till en dag fylld av insikter, inspiration och möjligheten att göra en verklig skillnad!


Kontakta Sensit Arbetsterapi AB för priser och ett skräddarsytt upplägg.